fredag, augusti 21, 2009

Media Markt Ros & Ris!

Jag köpte min kamera Ricoh CX1 på Media Markt i Malmö. Med en gång jag öppnade förpackningen såg jag att man haft kameran uppe. Batteriet satt i och var fulladdat, handledsremmen var fastsatt och det saknades skyddsfilm över displayen. Jag tänkte inte speciellt mycket på det, okay, någon har haft den uppe och tittat på den var min tanke. Väl hemma såg jag att den var smutsig och det fanns vissa repor och märkliga pixelfel på displayen. Jag stod i valet och kvalet om jag skulle åka in och reklamera eller behålla den. Själva kamerans funktioner var ju utmärkt. Tänkte att ja kan leva med det, rengöra kunde jag göra själv och kanske skulle reporna inte betyda något.

Men i dag var vädret ett annat. Ljusförhållandena är lite speciella just nu. Då upptäcker jag att pixelfelen och reporna var rejält störande och påverkade möjligheterna att få en bra bild av vad jag vill fota. Försökte ringa till Media Markt men kom inte fram.

Så det var bara att sätta sig i bilen och åka in. Väl där blev jag hänvisad till “Serviceavdelningen”. Träffade på världens nonchalanta personal. Han försökte hävda att det är så elektroniska produkter levereras numera. Med färdigladdade batteri som sitter i, att skyddsplast inte längre sätts på för att skydda displayer från fabriken. Men pixelfelen i displayen kunde han inte förklara bort. Han rådfrågade en annan kille som sa att de fanns bakom glaset och att det var reklamation som gällde.

Så påstår han att alla CX1 kamerorna var slut, jag förmådde honom att ringa och fråga om Media Markt i Lund hade några men han hävdade att de var slut där också. Han kunde inte säga när de fick in dem igen utan det fick jag gå ner till Fotoavdelningen och fråga. Han var så servicefientlig så det var inte sant. Märkliga glansiga ögon som inte fokuserade på något också. Nu i efterhand undrar jag om han inte var påverkad av någon typ av narkotika.

Väl på nere på Fotoavdelningen träffade jag en mycket trevlig och service inriktad försäljare. Han gjorde stora ögon när han fick höra att CX1 skulle vara slut och gick genast och plockade fram 3 stycken som de hade kvar. Visserligen var Champagne Rose slut men det är ju kameran jag ville ha. Så nu har jag fått en i silver.

Jag ber att få öppna kartongen i butiken för att se att allt är som det skall vara denna gången. Kameran ligger inplastad, batterierna och handledremmen är separat förpackade och batteriet är oladdat. På kameradisplayen finns skyddsplast och inga repor eller pixelfel!

Faktum är att säljaren på Fotoavdelningen antydde att det inte stod rätt till med killen på servicen.

En sak är säker: Köper man en NY kamera så skall den också vara fabriksny!

2 Kommentarer:

Hedwig sa...

Bra jobbat, skall hålla din erfarenhet i minnet vid nästa köp från MediaMarkt.

Mea sa...

Nu har jag fått höra om andra som haft liknande erfarenheter. Bl.a en mobil köpt som ny på The Phonehouse hade telefonnummer och SMS är en bekant köpte den.

Man undrar vad det är som pågår!!!

Skicka en kommentar